Bahan2nya: Ikan Mayong sekor, 3sudu rempah kari ikan Babas(bancuh ngan air panas ckit), 5sudu besar santan, bawang merah dan putih serta herba campur. Garam dan serbuk perasa secukupnya
1. Tumis Bawang merah, bawang putih dan herba campur.
2. Masukkan serbuk kari, tumis lagi 2-3 minit
3. Lebihan serbuk kari campur ngan santan campur air semangkuk.
4. Api kecikkan.
5. Masukkan ikan, garam dan serbuk perasa. Sedikit perahan air asam dalam 2sudu besar cukup.
6. Dengan api slow biar kan ia mendidih kejap, bila tgk ikan dah masak, boleh dihidangkan.
4 comments:
Tengok macam senang...Nak tryla...Tp xtau jd ke x...hehe
senang je...bahan pun 4 je tu....
ala kacang goreng je nih...del terer wat..hahahaha
sapa anonymous tu?ckp blakang npk..ehehe...mmg terer pun..mau rasa?hehe
Post a Comment